Gratis verzenden en retourneren Hulp bij montage mogelijk +31 316 28 28 78 +32 14 89 30 55

Hoe kan ik mijn bestelauto het beste beveiligen tegen inbraak of diefstal?

 

Checklist voor het beschermen van je bestelauto ter voorkoming inbraak en diefstal.

 

 

Bang dat er wordt ingebroken in je bus? terecht het gebeurt dagelijks massaal.  In deze blog benoemen wij tips voor het beveiligen van je bestelbus en om er voor te zorgen dat ongewenste er niet vandoor gaan met je goederen of je hele bus.

Er wordt steeds meer ingebroken in auto’s en bestelbussen. De techniek van de beveiliging van personen auto’s en bussen wordt constant verbeterd. Maar ook dieven blijven natuurlijk niet stil zitten en doen er alles aan om aan hun buit te komen. Vooral ZZp’ers maar ook grote servicebedrijven met bestelbussen hebben natuurlijk veelal  duur gereedschap in de wagens liggen. Elke dag je gereedschap in en uit de bus sjouwen is een hele klus en onnodige verspilling van je tijd, we willen allemaal gewoon zo snel mogelijk aan het werk, tijd is geld!

Er zijn veel verschillende manieren om je bus te beveiligen en te beschermen tegen inbraak. Wat zijn de meest effectieve en slimme oplossingen.

Let op je omgeving

Zorg ervoor dat je bus altijd in een bewoonde omgeving staat. Laat je bus nooit achter onbewaakt op een industrieterrein of op een zogenoemde blind spot. Parkeer hem voor of naast een huis. Of in de buurt van camera’s en verlichting. Vraag de buurt of ze extra willen opletten bij verdacht gedrag, Een buurt app kan bijvoorbeeld uitkomst bieden.

Laat nooit dure spullen in je bus liggen

Laat geen dure spullen achter in je bus. Dat klinkt vanzelfsprekend hoor ik je zeggen, maar is dat werkbaar?  toch proberen te voorkomen om dure spullen achter te laten in de bus of auto. Ach ik ga maar heel even naar binnen! Inbrekers zijn altijd op de loer en voor je het weet is er ingebroken in je bestelbus. Dure gereedschappen zijn vaak in trek, en kunnen weer worden gebruikt voor andere inbraken. Maar ook navigatiesystemen airbags koplampen worden veel gestolen en worden elders weer verkocht.

 

Bedrijfswagen beveiliging wordt steeds belangrijker.

Tegenwoordig zijn er al veel extra beveiligings sloten voor de laadruimte van je bestelbus te verkrijgen. Deze zijn zeker handig en bieden extra bescherming helaas zitten deze vaak aan de buitenkant (wat wel kan afschrikken) en zijn ze door slimme dieven toch vaak te openen. Dit risico wil je natuurlijk voorkomen, vooral als je duur gereedschap achter in de bus hebt liggen.  Er zijn ook laadruimte beveiliging systeem voor je bestelbus die aan de binnenkant gemonteerd worden, zowel mechanisch als elektronische. Dit geeft meer voordeel aangezien er eenvoudig wordt gemanipuleerd met de standaard deurvergrendeling van je bus met speciaal apparatuur kunnen ongewenste eenvoudig de fabrieks deurvergrendeling open krijgen. Het laadruimte beveiliging systeem is aan te sluiten op je achterdeur en schuifdeur. Zo ben je natuurlijk op twee zwakke plekken goed beveiligd!

 

Elektronisch vergrendeling systeem van www.van-guardian.nl  , of een mechanisch vergrendelings systeem van carbolt.nl/ons-assortiment/carbolt-102

Dit zijn specifieke systemen voor de beveiliging van laadruimtes.

 

Maak het ze zo moeilijk mogelijk!

Zorg ervoor dat je stuur in het stuurslot valt en draai de wielen naar de stoeprand, de dieven zullen dit waarnemen en zien dit als struikelblok en kiezen dan vaak voor een ander alternatief, dit geldt natuurlijk alleen voor het stelen van het voertuig. Maar maak het ze altijd moeilijker zodat ze opzoek gaan naar een ander voertuig. Dit geldt eigenlijk voor alle soorten voertuigen, of het nou inbraak in de laadruimte is of met de intentie om de hele bus mee te nemen. Want zeg nou zelf, een fiets die op slot staat met alleen een standaard slot, is makkelijker mee te nemen als een fiets met een ketting om de boom.

Deactiveer je keyless entry

Keyless entry handig of toch niet?

Steeds meer voertuigen maken gebruik van een keyless entry, wat is het? Een keyless entry zorgt ervoor dat als je dicht bij je voertuig komt hij automatisch open gaat. Handig, helaas vinden dieven en inbrekers dat ook en maken daar graag gebruik van. Dieven zijn in staat om het signaal van de autosleutel vanaf buiten op te pikken terwijl de sleutel netjes binnen liggen.  Dit is natuurlijk een buitenkansje. Gelukkig kunnen autodealers het signaal makkelijk deactiveren. Zo maak je de kans wat kleiner op diefstal.

 

 

‘..’

 

 

 

Let op bij het verkopen van je bus

Dit is een veelvoorkomende fout. Dure bedrijfswagens worden te koop aangeboden op marktplaats met foto’s van de bus erbij maar ook automatisch de omgeving. Inbrekers kunnen dit herkennen en zo weten ze precies waar je bus staat. Maak op een andere locatie de foto’s. plaats ook geen locatie of adres op het internet. Gebruik een ander adres, of spreek af op een openbare locatie.

 

GPS tracker

Schaf een gps tracker aan, zo weet je altijd waar je bestelbus zich bevind. Dit kastje wordt niet zichtbaar in je bestelbus gemonteerd.  Mocht die gestolen worden dan is de kans velen malen groter dat je bus weer wordt teruggevonden. Hiermee kan ook e.v.t  rittenadministratie worden bijgehouden.

Stuurslot

Een stuurslot zit altijd standaard in je bestelbus. Er wordt altijd geadviseerd om je stuurslot te activeren wanneer je uit de auto stapt. Dit zorgt voor hinder maar met enige kennis is deze beveiliging makkelijk uit te schakelen.

Het is dus verstandig om een extern stuurslot aan te schaffen. Een extern stuurslot breng je aan op of over het stuur. Zo kan het stuur niet meer gedraaid worden omdat hij geblokkeerd wordt. Dit zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om weg te rijden of zelfs met de wielen te draaien. Het geeft ook meteen een afschrikkende functie. Dieven zullen sneller een ander doelwit uitkiezen omdat het te veel tijd kost om het stuurslot door te zagen en de kans om gepakt te worden natuurlijk een stuk groter is.

Ruitengravering

Je kenteken laten graveren in de autoruit zorgt ervoor dat ongewenste vaak een ander doelwit kiezen, waarom? Ze kunnen makkelijk je nummerplaten verwijderen. Maar het kenteken staat nog in de ruit gegraveerd. En alle ruiten vervangen is niet zo simpel gedaan.

Afplakken chassisnummer

Nog een tip, is het afplakken van je chassisnummer bij het voorraam. Veel automerken hebben een chassisnummer in het dashboard achter de voorruit die van buitenaf zichtbaar is. Afplakken voorkomt het klonen van een voertuig. Regelmatig komt het voor dat dieven dit chassisnummer gebruiken voor de gekloonde auto of bestelbus. Dit kan je doen door bijvoorbeeld iets uit te knippen zoals een briefje en voor het chassisnummer te leggen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Framenummer

Bron: http://stavc.nl/

Raamroosters

Raamroosters gebruiken beschermend gaas achter de ruiten van de laadruimte van je bestelbus. Dit voorkomt dat de dieven makkelijk in je laadruimte kunnen komen doormiddel van het intikken van je ruit. Vaak hebben bedrijven of ZZP’ers veel en dure gereedschappen in de bus liggen. Als dit wordt meegenomen kost dit natuurlijk veel geld en bovendien kan je vaak niet meer verder met je werk. Kom je vaak op afgelegen gebieden dan is het zeker geen overbodige luxe om raamroosters aan te schaffen om je laadruimte te beveiligen.

 

Trekhaakslot

Als je dan toch voor een goedkopere oplossing wilt gaan om je bedrijfswagen te beveiligen en toch je laadruimte wilt beschermen met een bestelwagen slot. Dan kan je ook een trekhaakslot aanschaffen. Het slot sluit je aan op (je raad het al) de trekhaak. Aan je trekhaakslot zit een horizontale ijzeren balk die voor versteviging zorgt en het openen van je achter deur of klep een stuk moeilijker maakt. Het slot moet er wel steeds worden afgehaald als je de achterdeur of achterklep wilt openen.

 

Laadruimte beveiliging d.m.v. mechanisch slot  (ArmaDlock)

Dit beveiligingsslot voor je bestelbus zit aan de buitenkant en open je met een bijgeleverde sleutels. Afsluiten gaat gemakkelijk door de knop in te drukken, ook dit slot past op je schuifdeur. Dieven zullen minder snel hun slag slaan met een goed beveiligd slot aan de buitenkant, dit kost te veel tijd en de kans om opgemerkt  te worden is dan ook groot.

 

Bedrijfswagen beveiligen elektronisch met de Mobeye Gsm alarm melder

De alarm melder leg je in de cabine of laadruimte van je bestelbus en kan je met een sms activeren of deactiveren, zodra een indringer in je bus komt zend de alarm melder een sms bericht of en bel oproep naar één of meerdere telefoons. Je kan verschillende instellingen aanpassen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een alarm af te laten gaan, wil je dit niet dan kan dat ook. Je kan zelfs een melding laten sturen als de temperatuur van je bus te hoog of te laag is, ,,onopgemerkte inbraak uitgesloten” altijd melding op je telefoon.

Het alarm werkt op batterijen en zit dus niet vast met snoeren. Zijn de batterijen bijna leeg krijg je daar natuurlijk ook een melding van op je telefoon. Het in en uitschakelen doe je met een gebruikerscode. De gsm alarm melder werkt met een prepaid kaart en sms’jes kosten je een paar cent. Is je tegoed bijna op ook daar krijg je een melding van.

 

Man bouwt 1.000-volt anti-diefstalsysteem in bus

Ben je helemaal radeloos en wil je zeker weten dat dieven nooit je bus in komen, lees dan dit artikel. Oh en vergeet niet het systeem te deactiveren als je zelf de bus open wilt doen 😉

Klik op de foto voor het artikel.

 

 

 

© 2024 bestelauto-accessoires.nl
De waardering van www.bestelauto-accessoires.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 237 reviews.